Werk slimmer, niet harder! Hoe? Zo!


Plan jouw dag de avond ervoor

Deze gewoonte van vijf minuten is de sleutel voor enorme productiviteit. Neem aan het einde van de dag een paar minuten om de belangrijkste dingen op te schrijven die jij morgen moet doen. Kijk gewoon naar jouw agenda, schrijf op wat je morgen gedaan wilt hebben.

Dit lijkt eenvoudig, maar het bespaart je een hoop tijd in de ochtend. Je weet al waar je mee gaat beginnen en je verspilt die kostbare uren niet. Want in de ochtend ben je fris en is je mind ook nog fris. Kies dit moment daarom om jouw belangrijkste taken van deze dag op te pakken.

Elimineer afleidingen

Studies tonen aan dat de meeste mensen niet een volledige dag van acht uur werken. In feite zijn velen van ons slechts twee uur per dag productief. Weinig he ;). Twee! Dat maakt de andere zes uur gevuld met afleidingen zoals sociale media, e-mail en YouTube video’s en wellicht kies je er ook liever voor om even tussendoor de was te doen als je thuis werkt ;).

Om te stoppen met je slechte werkgewoonten, zijn er vier manieren om afleiding op dit moment te elimineren:

1. Zet jouw telefoon in vliegtuigmodus (tenzij je hele belangrijke telefoontjes verwacht, of je kan eigenlijk niet zonder bellen – vooruit).

2. Meld je af bij Slack, Messenger, Google Hangout (of welke berichtenservice je ook gebruikt).

3. Sluit browsertabbladen die je niet nodig hebt (Doei Facebook, Nieuwssites en YouTube.)

4. Voltooi één taak tegelijk en stop met proberen te multitasken.

Neem jouw dagelijkse rustmomentje

Zoek uit wat je nodig hebt om je gezond en energiek te voelen en maak dit een dag ritueel. Je helpt je hersenen zich te concentreren op het uitvoeren van je grootste taken en je raakt niet snel overspannen. Denk hierbij aan een groentesapje in de ochtend, een meditatiesessie van een kwartier etc. iets waarbij jij je fijn voelt en waar jij een rustgevoel van krijgt.

Kijk naar de juiste statistieken

Laat ijdelheidstatistieken zoals Instagram-volgers of YouTube-weergaven je niet afleiden van wat jouw bedrijf daadwerkelijk vooruitbrengt. Geef prioriteit aan de cijfers die zich vertalen in bedrijfsgroei - oftewel omzet!

Je kunt bijvoorbeeld focussen op het aantal klanten dat je deze week hebt geboekt, de grootte van je winstmarges of hoeveel inkomsten je binnenhaalt. Zodra je de juiste doelen hebt bepaald, is het veel eenvoudiger om een actieplan te maken.

Houd je aan jouw lange termijnvisie

Raak niet in paniek wanneer je een tijdje geen klanten hebt. Door een langetermijnvisie te behouden, tijdens de natuurlijke pieken en dalen van jouw bedrijf, maak je slimmere beslissingen.

Denk bijvoorbeeld aan het genereren van passief inkomen, bijbaantjes of kleine opdrachten, waardoor jij niet 100% financieel afhankelijk bent van je bedrijf, totdat, jij dit wel kunt zijn. Ook kun je op deze manier met nieuwe passies en doelen experimenteren zonder al jouw geld hierin te riskeren.

Negeer de competitie

Jezelf vergelijken met anderen of proberen je concurrentie te verslaan is een zelf-saboterende manier van denken. Waarom? Omdat je op jezelf concentreert in plaats van op het bedienen van jouw klanten.

Jouw grootste voordeel is jouw toewijding en het geloof in jouw product of dienst. Jij werkt vanuit je hart. Niemand kan jou hierin verslaan.

Er zullen altijd mensen zijn die op zoek zijn naar jouw unieke manier van denken, werken, vormgeven, product en er is meer dan genoeg vraag. Richt je op jouw eigen positionering en de klanten komen vanzelf.

Doe minder om meer te bereiken

Het is een filosofie van minder doen om meer te bereiken. In plaats van alle dingen te proberen, kies er een paar en doe ze heel, heel goed. Deze strategie zal je voor het leven dienen, vooral als het tijd is om te beslissen welke diensten je wilt aanbieden. Wanneer je je overmatig of verstrooid voelt, kijk dan naar je inkomstenstromen en zoek uit wat je uitput - emotioneel of financieel - en elimineer het.

Vereenvoudiging is bijna altijd het antwoord als je stress en vermoeidheid wilt verminderen en de resultaten wilt verhogen.

Succes en:

If you want to be responsible, keep your promises to others. If you want to be successful, keep your promises to yourself.

Liefs, Peggy

Wellicht ook interessant: Hoe jij jouw online bedrijf omzet in een money machine.

#Business #Planning #Plan #PeggyLeendersnl #PeggyLeenders #Bedrijf #Onlinemarketing #Marketing #Branding #Onlinebranding #onlinebedrijf #Entrepreneur #Ondernemer #BusinessMind

0 reacties

PEGGYLEENDERS.NL

Email: info@peggyleenders.nl
 
STRATEGIE CALL
Wil je graag meer informatie over het 1:1 coaching traject? Boek een Discovery call via:

NEEM CONTACT OP

VOLG MIJ OP FB 

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

© 2021 DESIGN BY PEGGYLEENDERS.NL   |    FOTOGRAFIE: EDITBYMARLOES.NL     |     KVK: 50987100     |     ALGEMENE VOORWAARDEN     |     AVG